ایمنی

  • ابتدا از قطع جریان برق در محل کابل و در نقطه اتصال سرکابل اطمینان حاصل شود.
  • حتما قبل از لمس، کابل و محل نصب سرکابل به زمین نصب شود تا درصورت ذخیره ولتاژ در آن، تخلیه گردد.
  • استفاده از لوازم ایمنی الزامی است.

شرایط نصب و نگهداری

  • اجناس داخل کارتن با لیست اقلام مقایسه گردد.
  • از تورچ و گاز مناسب با شعله آبی جهت حرارت دادن استفاده شود.
  • عملیات حرارت دادن از پایین روکشها آغاز و به آهستگی به طرف بالای آنها حرکت داده شود. اطراف روکش ها به طور یکنواخت حرارت داده شود. شعله در یک نقطه نگه داشته نشود و تا جمع شدگی کامل روکش، حرارت دادن ادامه یابد.
  • توجه شود که تمامی نوارها باید با 50% کشش و 50% همپوشانی بسته شوند.
  • کابلشوی موجود در کیت به صورت پیچی فول بیمتال بوده و قابلیت نصب برروی هادی آلومینیوم و مس را دارد.
  • دقت شود در هنگام برداشت گرافیت کمترین مقدار ممکن از عایق کابل برداشته شود.
  • نداشتن هرگونه لبه تیز روی کابل مهم است، لذا فقط از سنباده مناسبِ موجود در کیت، جهت صاف کردن عایق کابل استفاده شود.
  • تمیز بودن کابل هنگام نصب روکش و نوارها بسیار مهم است. زمان تولید سرکابل تا نصب می­بایست کمتر از دو سال باشد. در غیر این صورت نیاز به بازرسی شرکت سازنده جهت اصلاح یا تعویض است.
  • سرکابل باید در جای خشک و به دور از تابش مستقیم آفتاب و در دمای کمتر از C40⁰ نگهداری شود.
  • بسته بندی روکش­ها و نوارها تا قبل از نصب نهایی باز نگردد.

هشدار

  • نصب هرگونه بست یا ساپورت بر روی روکش نهایی سرکابل ممنوع است.
  • محل نصب ساپورت حداقل می­بایست 400 میلی­متر پایین­تر از روکش نهایی سرکابل باشد.
  • بعد از نصب سرکابل و اتصال به محل مربوطه حتی در سرکابل­های هم فاز، نباید بشقابک سرکابل­های کنار هم، بهم ارتباط داشته باشند.
  • بعد از نصب، از اتصال مناسب ارت با زمین اطمینان حاصل کرده و جریان ارت اندازه­گیری شود. (* چگونگی اتصال سیستم ارت سرکابل به زمین و میزان جریان مجاز ارت توسط کارفرما یا مشاور می­بایست تعیین گردد و شرکت پارس مفصل آسیا هیچگونه مسئولیتی در این زمینه نخواهد داشت.)

آماده سازی کابل با شیلد سیمی

1. در ابتدا از سالم بودن و عدم نفوذ رطوبت در کابل اطمینان حاصل شود. در صورت نفوذ رطوبت می بایست کابل به مقدار لازم کوتاه گردد تا اثری از رطوبت باقی نماند.

عکس شماره 1

2. روکش نهایی و آرمور کابل و روکش PVC روی لایه آلومینیوم کو­-پلیمر را به اندازه را به اندازه K+1050 میلی­متر بریده و دور انداخته شود. 120 میلی­متر از روکش بیرونی را تمیز نمایید. (عمق مفید کابلشو=K)

عکس شماره 2

*تذکر: در صورت آرموردار بودن کابل مراحل 3، 4 و 5 را انجام دهید و در غیر این صورت نیازی به انجام آن­ها نیست.

3. مجددا پوسته نهایی کابل را به مقدار 40mm برداشته و دور بیندازید. در صورت تیز بودن لبه بریده شده آرمور، به کمک سوهان آن را برطرف کرده و آرمور کابل را به کمک مواد مناسب تمیز کنید.

 

عکس شماره 3

4. 50 میلیمتر از لایه آلومینیومی کو-پلیمر را باقی گذاشته و مابقی را به کمک ابزار مناسب و بدون آسیب رساندن به لایه­های زیری بردارید. لایه آلومینیوم کو-پلیمر را به نوارهای مساوی تقسیم کرده و بعد از پیچیدن یک دور توری مسی بر روی آرمور، آن را به روی آرمور برگردانید (دقت داشته باشید که لایه پلیمری رو و زیر آلومینیوم حتما برداشته شده باشد.) و تیزی­های محل خم را برطرف کرده و اضافه لایه آلومینیومی را بریده و دور بیندازید.

عکس شماره 4

عکس شماره 4

 

5. یک لایه توری مسی قلع اندود را بر روی آرمورکابل ببندید. روی پوسته کابل را به مقدار mm100 نوار قرمز آب­بندی ببندید. تسمه ارت بافته را روی آرمور قرار داده و به کمک یک لایه توری آن را محکم کنید.

عکس شماره 5

6. سیم­های ارت را به روی آرمور و پوسته کابل برگردانید و با کمک فنر سیم­های ارت و تسمه ارت بافته را  بر آرمور محکم کنید.

عکس شماره 6

7. گرافیت کابل را به کمک ابزار مناسب بردارید بطوریکه 100 میلی­متر آن باقی بماند و لبه آن کونیک شود.

عایق کابل را به کمک  ابزار مناسب به مقدار K+5 میلی متر برداشته و لبه آنرا به مقدار30 میلی­متر کونیک کنید. عایق کابل را به کمک سنباده موجود در کیت صیقلی نمایید به طوریکه هیچگونه ناهمواری و آلودگی و ذره گرافیت به روی آن باقی نماند.

عکس شماره 7

نصب قطعات و تکمیل سرکابل

8. بعد از تمیز کردن لایه عایق و گرافیت کابل به کمک مواد مناسب، یک لایه چسب PVC را بصورت برعکس بر روی عایق ببندید بطوریکه لبه پایین آن تا لبه گرافیت کابل 20 میلی­متر فاصله داشته باشد. جوهر نیمه هادی را کاملا بهم زده و آن را بر روی عایق و گرافیت کابل بزنید بطوریکه 20 میلی­متر بر روی عایق (فاصله بین چسب و لبه گرافیت) و حداقل 10 میلی­متر بر روی گرافیت کابل را پوشش دهد. بعد از خشک شدن کامل جوهر چسب را با دقت باز کنید.

(دقت داشته باشید که جوهر بر روی نقاط دیگر عایق نریزد و در صورت نیاز قبل از اقدام به جوهر زدن روی عایق را به کمک سلفون بپوشانید.)

عکس شماره 8

9. روی کابل را با یک لایه از گریس سیلیکون موجود در کیت بپوشانید بطوریکه از فاصله 200 میلی­متر بالای جوهر تا 5 میلی­متر روی جوهر را بپوشاند. برای گریس زدن به کابل از دستکش استفاده کنید و آن را از بالا به پایین بکشید.

عکس شماره 9

10. روکش استرس کنترل اول 450 میلی­متری را به روی کابل کشیده بطوریکه لبه آن به سیم­های ارت برسد (دقت داشته باشید که فلش روی آن به سمت پایین باشد). آن را از پایین به بالا حرارت دهید. حرارت دادن را تا جمع شدن کامل روکش ادامه دهید.

عکس شماره 10

عکس شماره 10

11. یک لایه نوار قرمز آب­بندی را بطوریکه 10 میلی­متر از استرس کنترل و 10 میلی­متر از لایه عایق را پوشش دهد بر روی لبه روکش استرس کنترل ببندید.

عکس شماره 11

عکس شماره 11

12. روکش عایق اول 1000 میلی­متری را به روی کابل آورده بطوریکه لبه آن با خط مشخص شده روی استرس کنترل برابر باشد (50 میلی­متر از استرس کنترل اول دیده شود). آن را از پایین به بالا حرارت دهید. حرارت دادن را تا جمع شدن کامل روکش ادامه دهید.

عکس شماره 12

عکس شماره 1213. روکش استرس کنترل دوم 420 میلی­متری را به روی کابل آورده بطوریکه تمامی استرس کنترل اول را پوشش دهد. آن را از پایین به بالا حرارت دهید. حرارت دادن را تا جمع شدن کامل روکش ادامه دهید. اضافه روکش را بریده و دور بیندازید.

عکس شماره 13

عکس شماره 13

14. یک لایه نوار قرمز آب­بندی را بطوریکه 10 میلی­متر از روکش عایق اول و 10 میلی­متر از استرس کنترل دوم را پوشش دهد بر روی لبه روکش استرس کنترل ببندید.

عکس شماره 14

عکس شماره 14

15. پد استرس كنترل را بصورت كامل و بدون هيچگونه كشش و از فاصله 90 میلی­متر بالاتر از لبه سيم­هاي ارت به روي استرس كنترل دوم ببنديد. دقت داشته كه در هنگام بستن پد بين لايه­هاي آن هوا جا نماند.

عکس شماره 15

 

16. روکش عایق دوم 500 میلی­متری را به روی کابل آورده بطوریکه تمامی استرس کنترل دوم را پوشش دهد. آن را از پایین به بالا حرارت دهید. حرارت دادن را تا جمع شدن کامل روکش ادامه دهید. یک لایه نوار قرمز آب­بندی را بر روی لبه روکش ببندید بطوریکه 10 میلی­متر از روکش عایق دوم و 10 میلی­متر از روکش عایق اول را پوشش دهد..

عکس شماره 16

عکس شماره 16

17. مجددا یک لایه نوار قرمز آب­بندی را روی آرمور و فنر و سیم­های ارت ببندید به نحویکه از لبه برگشتی سیم­های ارت تا انتهای چسب قبلی را پوشش دهد.

عکس شماره 17

عکس شماره 17

18. روکش عایق سوم 1200 میلی­متری را روی کابل آورده بطوریکه تمامی قسمت نوار بندی شده بر روی پوسته نهایی کابل را پوشش دهد، آن را حرارت دهید تا کاملا جمع شود.

عکس شماره 18

عکس شماره 18

19. اضافه روکش را به کمک ابزار مناسب ببرید و دور بیندازید. هادی کابل راتمیز کرده و کابلشو را در سر جای خود قرار دهید. کابلشو را به کمک ابزار مناسب نصب کنید. در صورت استفاده از کابلشو پیچی از ابزار مناسب استفاده کرده و پیچ ها را تا زمان بریده شدن سفت کنید. اگر لبه­های تیز در هر یک از کابلشوها ایجاد شده بود، به کمک سوهان برطرف کرده و مجددا کابلشو را تمیز کنید.

عکس شماره 19

عکس شماره 19

20. روی کابلشو و فاصله بین کابلشو و عایق کابل و همچنین عایق کابل را چند لایه نوار قرمز آب­بندی ببندید.

عکس شماره 20

عکس شماره 20

21. روکش عایق انگشتی را به روی سرکابل آورده بطوریکه تمام قسمت نواربندی شده کابلشو را پوشش دهد. آن را از بالا به طرف پایین حرارت دهید تا کاملا جمع شود.

دقت داشته باشید که چسب آب­بندی روی کابلشو به درستی به روکش چسبیده باشد. (مقداری خود کابلشو را نیز حرارت دهید تا چسب­های آب­بندی به صورت مایع درامده و آب­بندی را کامل کند.)

عکس شماره 21

عکس شماره 21

22. بشقابک­ها را با توجه به جدول شماره یک قرار داده و حرارت دهید. توجه داشته باشید که اگر سرکابل به صورت برعکس به محل مورد نظر اتصال پیدا می­کند بايد بشقابک­ها نیز برعکس نصب شوند. بشقابک­ها باید بصورتی نصب شوند که رطوبت و گرد و خاک در پشت آنها جمع نشود.

عکس شماره 22

عکس شماره 22

جدول شماره یک